Betydningen af odds i væddemål

Hvis man vil spille på udfaldet af en sportsbegivenhed så er man nødt til først at forstå betydningen af odds. Når det kommer til værdien er resultatet af et væddemål ikke relevant, for det er oddsene, der afgør om væddemålet har værdi eller ej.

Sagt på en anden måde er odds på sportsvæddemål lig med modværdien af sandsynligheden for at en bestemt begivenhed finder sted. Det lyder måske lidt snørklet, med det betyder altså bare at jo større sandsynlighed der er for at begivenheden finder sted, jo lavere er odds. Det betyder at et godt væddemål er et væddemål hvor sandsynligheden for udfald X er højere end sandsynligheden, der er afspejlet i oddsene.

Hvis du overvejer at begynde at spille, uanset om det er casinospil, sportsvæddemål eller enhver anden form for gambling, er det vigtigt at forstå oddsene. Det er aldrig en god ide at placere væddemål uden at have et godt greb om typerne af væddemål og muligheden for at læse og fortolke de forskellige formater der findes.

3 Typer odds

De tre hovedtyper af væddemål er decimale (europæiske) odds, fraktionerede (britiske) odds, og amerikanske (moneyline) odds. Det er i bund og grund forskellige måder at præsentere den samme ting på og der er ingen forskel med hensyn til udbetalinger. Det betyder at en chance (procent sandsynlighed) for, at en begivenhed finder sted, kan omregnes og præsenteres i en hvilken som helst af de ovennævnte typer odds.

Decimal-odds nok nemmest at forstå. De angiver afkastet for hver indsats-enhed. Et decimal-odds på 2,00 betyder f.eks. at for hver enhed der er satset, vil du få 2,00 enheder tilbage, hvis du får ret i dit væddemål.

Fraktionelle odds, der især er populære blandt britiske og irske bookmakere er lidt mere komplicerede. De skrives typisk med en “skråstreg (/)” eller en “bindestreg (-)”, f.eks. 6/1 eller 6-1 og annonceret som “seks-til-en.”Når du anvender dem, angiver tallet til venstre for “/” -tegnet overskuddet, der tilbagebetales, når du satser på tallet til højre for “/” -tegnet. Derfor bliver odds 2,00 = 1/1.

Amerikanske odds. Odds for favoritter ledsages af et minus (-) tegn, der angiver det beløb, du skal satse for at vinde $100.Oddsene for underdogs ledsages til gengæld af et positivt (+) tegn, der indikerer det beløb, der er vundet for hver $100 indsats. I begge tilfælde får du din oprindelige indsats tilbage ud over det beløb, der er vundet. Forskellen mellem oddsene for favoritten og underdogs udvides, når sandsynligheden for at vinde for favoritten øges.

Hvad kan du spille på?

En typisk dansk sports betting udbyder som f.eks. Comeon har du en lang række  sportsgrene som hestevæddeløb, fodbold, basketball, tennis, cykling, baseball du kan vælge imellem, og heldigvis kommer Comeon odds i decial formatet, og du kan endda udforske flere indstillinger for spændende ekstra muligheder som single, multi og system. 

Lige fra store sportsbegivenheder som Champions League til nationale konkurrencer som Premier League, findes der et utal af spændende muligheder for at afprøve din nye viden om odds og finde dem der passer til dine væddemål. Og takket være lukrative odds kunne du endda være så heldig at dit væddemål fører noget spændende med sig, hvis du lander en af de store gevinster.