Manchester Uniteds manager Ole Gunnar Solskjær må sørge for at skabe store forandringer i truppen, mener den tidligere forsvarsklippe Jaap Stam. Det betyder formentlig en større udskiftning i truppen. 

Jaap Stam deltog søndag i en velgørenhedskamp mellem Manchester Uniteds og Bayern Münchens hold, der spillede Champions League-finale i 1999. Efter kampen blev den 46-årige hollænder spurgt af Sky Sport, hvordan han ser på situationen for det nuværende United-hold, der går glip af Champions League i næste sæson. Og her er der brug for store forandringer, mener han. 

”Jeg mener helt klart, at der er brug for mere kvalitet i angrebet, på midtbanen og også i forsvaret. Der skal være konkurrence i en trup, og alle spillerne har brug for at presse hinanden for at yde det maksimale – for at opnå noget,” konstaterer han. 

Derfor hviler der et stort ansvar på Ole Gunnar Solskjærs norske skuldre, mener Jaap Stam. Det er manageren og klubbens arbejde at få kigget på de ting, pointerer han.

”Der er brug for at få evalueret det hele efter de seneste par sæsoner. Man bør kigge på spillerne og hvad de har præsteret. Det gælder også spillere, der har kontrakt i tre-fire sæsoner endnu. Der skal træffes valg, så man ved, hvad man vil med de spillere. I sidste ende er det vigtigste at opnå sine mål, og så kan der nogle gange være brug for at træffe hårde beslutninger.”

Paul Pogba er blandt de United-spillere, der sættes i forbindelse med et skifte væk fra klubben. Romelu Lukaku er en anden, ligesom Alexis Sanchez. Det hollandske forsvarstalent fra Ajax Amsterdam Mathijs De Ligt er blevet rygtet den anden vej. Men ifølge Sky Sports har Manchester United afvist at ville byde på den ombejlede anfører for det netop nykårede hollandske mesterhold.