Den tidligere kantspiller hos Ajax Amsterdam tror på sensationen. Jesper Olsen mener godt, at klubben kan vinde Champions League og gentage bedriften fra 1995.

Ajax præsterede et mindre mirakel, da klubben slog Real Madrid ud af 1/8-delsfinalen i Champions League med en 4-1-sejr på Bernabeu. Jesper Olsen slog sine folder på venstrekanten hos Ajax først i firserne, og den tidligere danske landsholdsspiller fortæller i et interview med Omnisport, at han tror på, at klubben kan gentage bedriften fra 1995 og gå hele vejen i den fornemmeste klubturnering i Europa. 

”Hvorfor ikke? Det er derfor, de er med,” siger han. 

Danskeren var selv med til at vinde to hollandske mesterskaber med klubben i 1982 og 1983. 

”Mange ting er anderledes på dette niveau. Du har kun to kampe (som skal afgøre, om holdet går videre) og flere faktorer spiller ind og måske en smule held. Jeg mener, at de er i stand til at vinde turneringen. Deres ungdommelighed – de er ikke bange for noget, men det kan også blive en ulempe,” pointerer Jesper Olsen over Omnisport og fortæller, at det er fantastisk at følge med i holdets bedrifter som tidligere spiller i klubben. 

”De unge har et andet temperament. Det seneste resultat mod Real Madrid var fantastisk. Særligt for et hold fra et mindre land er det brilliant at levere sådan en præstation. Hvis vi ser på, hvem de allerede har mødt i turneringen, mener jeg ikke, at de bør frygte nogen.”

Den 58-årige pensionerede fodboldspiller er desuden begejstret for det nuværende Ajax-holds spillestil. Seværdig fodbold, mener han. 

”De er offensive og agressive. Taktisk er det meget tydeligt, hvad de vil. Jeg ser frem til næste kamp, da italianere er meget velorganiserede og dygtige defensivt, ” siger Jesper Olsen med henvisning til kvartfinalen mod Juventus i næste uge.