Juninho vender tilbage til Lyon, hvor han skal være sportsdirektør. Brasilianeren har valgt sin landsmand Sylvinho som klubbens nye træner. 

Lyon har netop offentliggjort, at brasilianske Sylvinho overtager trænerposten i klubben efter Victor Genesio. Klubbens nye sportsdirektør Juninho Pernambucano har peget på den tidligere Barcelona-back og nuværende assistenttræner for det brasilianske landshold som manden, der skal overtage trænerjobbet i Lyon efter Victor Genesio.  

Det var meningen, at Sylvinho skulle stå i spidsen for Brasiliens U23-landshold til OL i Tokyo i 2020, men nu får den 45-årige brasilianer i stedet en to-årig kontrakt som træner i Lyon. Det bliver Sylvinhos første tjans som cheftræner. 44-årige Juninho Pernambucano tilbragte otte sæsoner hos Lyon, hvor han var med til at vinde syv ligatitler i træk i årene mellem 2001 og 2009. 

Lyons præsident Jean-Michel Aulas bekræfter, at de to brasilianeres ankomst til klubben, omend der  stadig er nogle detaljer, der skal på plads i aftalerne med dem. 

”Vi mødtes med Juninho to gange i Los Angeles for at lave en aftale med ham. Han kommer, selvom der mangler at blive klargjort nogle økonomiske detaljer. Han har en kærlighedshistorie med Lyon. Det var Juninho, der valgte Sylvinho som træner, og vi har også en aftale med ham. Sylvinho har ambitioner og talent. Vi måtte overtale ham, da han havde mange tilbud på hånden,” sagde klubpræsidenten til en række journalister i weekenden ifølge Goal, som også fortæller, at den tekniske direktør for Brasiliens landshold, Edu, er ærgerlig over, at Sylvinho ikke længere skal være en del af staben. 

”Det er en meddelelse, der giver mig blandede følelser. Jeg vil gerne give min ven en personlig besked med på vejen: Du er glad, og vi er stolte af dig. Jeg har fortalt præsidenten det, og han føler det samme,” sagde Edu i fredags.