Kan Bartomeu-exit redde FC Barcelona fra konkurs?

Nicolai Busekist — 02. nov 2020 11:00
Foto: Shutterstock

Fredag blev det første møde mellem FC Barcelona og spillernes advokater afholdt. På mødet blev der forhandlet om en lønnedgang til spillerne. Rygterne går på, at FC Barcelona er nødt til at reducere deres udgifter med hele 190 millioner euro.

LÆS OGSÅ: FC Barcelona planlægger nyt bud på Manchester City-stjerne

Som følge af coronakrisen er klubbens økonomi blevet svækket på markant vis. Heraf er klubbens ledelses ønske til at forhandle en lønnedgang med spillertruppen udsprunget, da man derved kan reducere udgifterne gevaldigt.

Radiostationen RAC1 har meddelt, at spillerne er blevet mere villige til at forhandle om en potentiel lønnedgang, efter at Josep Maria Bartomeu trak sig som præsident i tirsdag. Det kan vise sig at have afgørende betydning for FC Barcelona, at de bliver enige med spillerne om en lønnedgang.

Klubben står nemlig i en økonomisk alvorlig situation, hvorfor de årlige udgifter skal reduceres med omtrent 190 millioner euro. Sker dette ikke, er rygterne begyndt at svirre om, at FC Barcelona kan ende med at gå konkurs.

Klubben har et mål om at reducere spillernes lønudgifter med 30 %. Samtidig er det også et mål, at der er opnået en enighed mellem klubbens ledelse og spillernes advokater inden torsdag i denne uge.

LÆS OGSÅ: AC Milan ønsker at skrive kontrakt med Barcelona-forsvarer

Det er i særdeleshed Lionel Messi, der er en stor udgift for FC Barcelona, da han har en høj løn. Han har dog fortsat et ønske om at forlade klubben efter denne sæson, hvilket vil mindske lønudgifterne markant. Omvendt er han dog også meget indbringende for klubben i form af blandt andet trøjesalg.

Andre læser

Kommentarer

  1. Der er intet indhold

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Følg Fodboldnyheder

Partnere