FC Barcelona har bekræftet, at de har fyret Ronald Koeman. Arbejdet med at finde en afløser er i gang.

Natten til torsdag meddelte FC Barcelona på deres hjemmeside, at man havde besluttet at fyre Ronald Koeman.

LÆS OGSÅ: Officielt: FC Barcelona fyrer Ronald Koeman

“FC Barcelona har fritstillet Ronald Koeman fra sine opgaver som cheftræner for førsteholdet. Klubbens præsident, Joan Laporta, informerede Koeman efter nederlaget til Rayo Vallecano. Koeman siger farvel til sit hold på torsdag,” skriver klubben.

Næste skridt bliver at finde en afløser for den hollandske træner, og det skulle angiveligt være tæt på.

Ifølge transferekspert Fabrizio Romano er der nemlig dialog mellem Barcelona og klublegenden Xavi. Han melder desuden, at forhandlingerne mellem de to parter startede for flere uger siden.

På nuværende tidspunkt er han træner i Al-Sadd i Qatar, hvorfor Barcelona er nødt til at finde en løsning, hvor han købes fri af sin kontrakt.

Fabrizio Romano skriver på Twitter, at forhandlingerne vil fortsætte i dag, hvor fokus vil være at kortlægge situationen med Al-Sadd og forsøge at nå til enighed.

Romano forventer ikke, at der vil komme en udmelding fra klubben i dag, da processen lige er startet. Han mener dog at vide, at Xavi er interesseret i at tage over efter Koeman, på trods af den nuværende tilstand i klubben.

I et andet opslag på Twitter skriver han, at de øvrige potentielle kandidater til jobbet skulle være klar over, at det er Xavi, der er den foretrukne afløser for Ronald Koeman.

LÆS OGSÅ: Barcelona har besluttet sig: Demirs fremtid afgjort

Såfremt der skulle blive behov for en midlertidig træner, vil denne rolle blive tildelt nuværende Barca B-træner, Sergi Barjuan. Det vides dog endnu ikke, om man kan nå til enighed med Xavi, inden Barcelona skal spille i weekenden.