“Jeg synes, det er nødt til at stoppe, for det dræber spillerne.”

Det er ordene fra Barcelona-manager Ronald Koeman, der snakker om antallet af kampe, som klubberne har at se til i øjeblikket, og han mener ligeså, at man bør gør noget for at reducere belastningen.

LÆS OGSÅ: Avis: Manchester United-stjerne er højt på ønskelisten hos FC Barcelona

“Det er svært. Det antal kampe, som de store hold har med tre turneringer oveni corona-situationen, gør alt mere besværligt,” siger Ronald Koeman til Marca ifølge goal.com og fortsætter:

“Man er nødt til at snakke med spillere, for at se hvordan de har det fysisk og mentalt. Nogle gange skal man give en spiller en pause for at være i stand til at have alle i bedst mulig form.”

Ronald Koeman peger på, at ud af de tolv kampe, så har Barcelona spillet 11 på udebane.

“Hvis vi medregner denne kamp og onsdagens kamp, er der 12 kampe i streg, hvoraf de 11 er på udebane, og så er det med kampstart klokken 21 og hjemkomst klokken 3 om natten. Det er svært for spillerne at være i stand til at spille hele tiden. Vi har brug for hjælp,” siger han.

Han håber derfor på, at UEFA eller La Liga en dag vil gøre noget.

“eg håber, at UEFA eller La Liga en dag vil tænke på antallet af kampe, og hvad det gør ved spillerne. Det er ikke normalt. De kampe vi har spillet, rejserne, programmerne, at spille Supercopa med fire hold er i mine øjne for meget.”

LÆS OGSÅ: Han er træt af situationen: Nu vil Messi ikke mere

“Hver træner har en holdning til det program, som spillerne skal igennem. Jeg synes, det er nødt til at stoppe, for det dræber spillerne. Vi vil få en masse skader som konsekvens af dette. Det er umuligt,” siger Koeman.