Lionel Messi har hjulpet med at skaffe 50.000 vacciner i en plan, der er både ambitiøs og kontroversiel. Målet er nemlig at få vaccineret alle spillere, der skal deltage i Copa America-slutrunden til sommer.

LÆS OGSÅ: Jordi Alba: Vi fortjener det

Det skriver den engelske avis The Guardian, der også skriver, at det er en aftale med kinesiske Simovac. Aftalen er efter sigende kommet på plads, efter at Messi har doneret tre signerede trøjer.

Aftalen er blevet forhandlet på plads af Uruguays præsident, Luis Lacalle Pau, skriver The Guardian. Det har mødt kritik i landet, at han deltager i denne plan, da Uruguay har det højeste daglige smittetal i verden. Derudover har de i høj grad mangel på vacciner i landet.

Ifølge Conmebol er det planen, at nogle af de 50.000 vacciner skal gå til de 26 klubber i den bedste argentinske række, hvor idéen er, at alle spillere skal vaccineres.

“Vi ønsker, at alle spillere er blevet vaccinerede inden Copa America, for i teorien ville enhver af dem kunne blive udtaget til turneringen,” fortæller Gonzallo Belloso, der er en repræsentant fra Conmebol. 

Dog er vaccinen fra Simovac endnu ikke godkendt af regeringen i Argentina. Desuden har idéen om at vaccinere fodboldspillere før den generelle befolkning også mødt stor kritik i Argentina. Bl.a. kritiseres idéen af politiker Myriam Bregman, der er medlem af det venstreorienterede Frente de Izquierda-parti.

“Copa America burde ikke være en prioritet, når man tænker på, hvor alvorlig situationen er. Og det faktum, at de kan skaffe disse vacciner gennem private kanaler, er endnu mere alvorligt,” siger hun ifølge The Guardian.

LÆS OGSÅ: Medie: Barca viser interesse for 26-årig Liverpool-midt

Copa America-slutrunden bliver spillet i Argentina og Colombia, og afvikles mellem 13. juni og 10. juli. Oprindeligt skulle den have været spillet sidste år, men den blev udsat på grund af coronapandemien.