Nu har Bayern Münchens træner, Thomas Tuchel, delt ærlige ord i kølvandet på lørdagens rutsjebanetur.

Lørdag eftermiddag var der lagt i kakkelovnen til et vaskeægte drama. 

Her kunne BVB nemlig spille sig til det første mesterskab i mands minde. Det krævede blot en sejr, da de på hjemmebane lagde græs til kampen mod Mainz. 

Men det skulle hurtigt vise sig, at hjemmeholdet havnede i massive problemer, og da sidste fløjt lød måtte den tyske storklub sande, at have glippet det tyske mesterskab til mægtige Bayern München, da de udnyttede pointtabet fra Dortmund og vandt med 2-1 over FC Köln. 

Bayern München fortsatte nemlig den vanvittige stime med 11 bundesligatitler i træk. 

Men det var alt andet end mesterskabsfejringen, der løb med overskrifterne efter kampen. 

For i kølvandet på triumfen vinkede de farvel til den sportslige ledelse i klubben, hvor Oliver Kahn og Salihamidzic blev bedt om at pakke deres tasker og smutte. 

Og nu har Thomas Tuchel løftet sløret for en chokerende sandhed. 

Han fortæller nemlig hudløst ærligt til AFP, at han har vidst det siden fredag: 

“Jeg har vidst det siden i går (fredag, red.)”. 

Han lægger heller ikke skjul på, at de står overfor en massiv omvæltning, når der inden længe skal præsenteres nye navne til den sportslige ledelse: 

“De er to af dem, der har været ansvarlige for den rejse, vi har været på sammen. Jeg prøver at bearbejde det nu”, siger Bayern-træneren og fortsætter: 

“I stedet for at fejre har vi nu et andet problem”, siger træneren, der altså indikerer at der er lagt en dæmper på festen. 

Og selvom et hav af mennesker sidder fortvivlet tilbage efter fyringerne, så har Bayern München-bestyrelsen ikke lagt skjul på, at fyringerne skal ses i lyset af de beslutninger, der har været taget de seneste sæsoner. 

Beslutninger, der har fået klubben ud på et sidespor, hvor de var snublende tæt på at måtte lade mesterskabet skifte ejermand, samt et lynhurtigt exit i Champions League.