Kort efter det mesterskabsfejringen, er der nu trist nyt for de nykårede mestre.

Søndag aften kunne FC København sande, at have lavet et vaskeægte comeback, da de efter en svingende sæson kunne kalde sig selv danske mestre.

Og der gik da heller ikke længe før de nykårede danske mestre tog hul på fejringen.

Men selvom der i disse dage er rigtig god stemning, så er der nu tikket en trist nyhed ind for FC København.

For mens hovederne måske er lidt tungere end de plejer på Østerbro, så er der ikke meget at skrive hjem om, når de lader øjnene hvile ned over den bøde klubben tirsdag har fået.

FC København bliver nemlig 225.000 kroner fattigere i kølvandet på seneste derby på Brøndby Stadion.

Humlen er, at FC København-fansene havde godt gang i pyroen – nærmere bestemt 80 styk pyroteknik – da derbyet løb af stablen.

Kendelsen lægger blandt andet vægt på følgende:

– Fodboldens Disciplinærinstans har ved sanktionsfastsættelsen blandt andet lagt vægt på, at der var tale om omfattende og organiseret anvendelse af pyroteknik. 

– Fodboldens Disciplinærinstans har desuden lagt vægt på, at der blev affyret pyroteknik, der ramte banen tæt på dommertrioen under opvarmningen, samt at der efter kampen blev affyret pyroteknik mod Brøndby IF’s personale, og Fodboldens Disciplinærinstans har anset disse episoder for omfattet af § 21.2, a og b i Divisionsforeningens cirkulære om sikkerhed og orden på stadion. 

– Endvidere har Fodboldens Disciplinærinstans lagt vægt på, at der blev udøvet hærværk på blandt andet sikkerhedsnettet i FC Københavns tilskuerafsnit.

Men det er ikke ligefrem fordi FC København og fansene har valgt at gå nye veje. I indeværende sæson er det nemlig blevet til over svimlende en millioner kroner i bøder for brug af pyroteknik.