Toni Freixa, der var med i løbet om at blive Barcelonas klubpræsident, har torsdag være ude at beskylde La Liga for at true Barcelona. De skulle angiveligt have truet Barcelona med nedrykning såfremt Carles Tusquets havde erklæret, at Laporta ikke ville kunne stille med en bankgaranti.

LÆS OGSÅ: Magiske Messi scorer topkarakter i La Liga

Dette er La Liga dog ude at afvise på det kraftigste.

“Efter den officielle udmelding i dag (i går, red.) af Toni Freixa vil La Liga slå fast, at på intet tidspunkt havde Javier Tebas kontakt til Carles Tusquets i løbet af præsidentvalget,” skriver La Liga i en udmelding og følger op:

“Den eneste kontakt mellem La Liga og Barca var, da klubbens juridiske afdeling bad om en juridisk rapport, som så blev sendt til dem. På intet tidspunkt var der tale om en nedrykning, som Freixa antyder.”

De kommer herefter ind på, at det aldrig ville kunne komme på tale, da man blot vil udskrive nyt valg i klubben, hvis ikke præsidenten formår at kunne garantere de velkendte 15 procent. Det vil altså ikke være muligt at rykke et hold ned.

De afviser dermed Freixas beskyldninger om at have truet Barcelona. Han var torsdag på Twitter med et længere opslag om, hvordan han er utilfreds med La Liga. Han skød blandt andet med skarpt efter reglen om, at man skal stille op med 15 procent af klubbens udgiftsbudget.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester United har truffet beslutning om Ronaldo-comeback

Det er en regel, der er over 30 år gammel, og dengang havde man langt mindre budgetter, end hvad man ser nu.