Manchester United tabte i returopgøret mod Roma i Europa League-semifinalen, men det De Røde Djævle sikrede sig dog alligevel en billet til finalen, da de vandt samlet set, hvilket skyldes, at de leverede en pragtindsats i første opgør, som United vandt 6-2.

LÆS OGSÅ: Sviner United og Liverpool: “Tag deres titler fra dem”

Det samme kan man ikke sige om Arsenal, som ikke formåede at kvalificere sig til Europa League-finalen. Men, havde de gjort det, så havde det udelukkende være Premier League-klubber, der havde været repræsenteret i såvel Champions League- og Europa League-finalen.

Det er dermed ikke sagt, at det ikke er imponerende – for det er det. Det må siges at være en magtdemonstration, at tre Premier League-klubber er at finde i de to respektive finaler, og Premier League-mandskaberne sætter såmænd også ny rekord.

Man skal tilbage til 2015/16-sæsonen, hvor det var holdene fra Spanien, der sad på tronen. De skrev historie, da de scorede 23.928 point på UEFAs klubkoefficient, men dette er blevet tangeret af Premier League-holdene.

Der er dog lige det, at det jo er sikkert, at det bliver et hold fra Premier League, der vinder Champions League, hvorfor det vil sende dem op på en samlet score, der lyder på 24.214 point.

LÆS OGSÅ: Fernandes om forholdet til United-stjerne: Han får mig til at spille bedre

England vipper dermed Spanien af tronen og overtaget førstepladsen, hvilket er første gang i ni år.