I forbindelse med Emerson Royals præsentation i Barcelona, blev Joan Laporta bedt om at give en opdatering på forhandlingerne med Ilaix Moriba, der endnu ikke har underskrevet en forlængelse.

LÆS OGSÅ: Udskældt Barca-spiller modsætter sig skifte

“Vi vil forsøge at forhinde, at Ilaix-situationen sker igen. Han har et år tilbage af sin kontrakt, og han vil ikke acceptere klubbens betingelser. Vi accepterer ikke sådan opførsel, og vi er nødt til at sende et signal til akademiet. Hvis han ikke vil forny, har han andre muligheder,” lød det fra præsidenten.

“Hvad vi ikke ønsker, er spillere, der er blevet udviklet herhjemme, som ikke ønsker at forlænge. Han er en spiller, der har fået sine muligheder. Men klubben er over alt andet, og vi kan ikke bakke ud,” fortsatte han.

“Jeg vil gerne have, at han genovervejer, så vi kan nå til enighed. Vi kan ikke rykke Ilaix op, bare for, at han forlader os, uden at Barcelona får nytte af det. Vi vil ikke acceptere dette med nogen spiller,” rundede han af.

Barcelona har forsøgt at forlænge Moribas kontrakt i et stykke tid nu, men hans repræsentanter har været hårde forhandlere. Hidtil har de tilsyneladende ikke vist nogen interesse i at give sig.

Det siges, at en stor del af uenigheden handler om, at den catalanske klub ikke vil acceptere lønkravene fra den unge spiller og hans repræsentanter.

Det har medført, at Ilaix er blevet rykket ned fra førsteholdet. Han har trænet med Barcelona B, men er ikke blevet udtaget til nogen af venskabskampene, der er blevet spillet i pre-season.

LÆS OGSÅ: Sagaen i Tottenham fortsætter: Harry Kane udebliver

Såfremt Barcelona og Moriba ikke kan nå til enighed denne sommer, tyder meget på, at han kan se frem til en sæson på bænken, hvorefter han kan forlade klubben gratis næste sommer.