Hvis man snakker Barcelonas historie, så kan man fremhæve uhyre mange spillere, der har spillet en stor rolle. Det gælder især Johan Cruyff, og onsdag den 24. marts var det fem år siden, at han døde i Barcelona. Det markerede dermed dagen, Barcelona mistede klublegenden, som de mindes hvert år.

LÆS OGSÅ: Ronald Koeman roser Messi

I anledningen af Johan Cruyffs minde, valgte Joan Laporta at lægge blomster foran statuen, der er blevet rejst af ham ude foran Camp Nou.

“Johan har været den vigtigste person i den moderne historie i FC Barcelona. Som spiller gjorde han fodbold til kunst. Han gav os La Liga titlen i 1973-74 sæsonen med 0-5 sejren på Bernabéu, som stadig huskes blandt Barca-fansene.”

“Som træner vandt han fire La Liga titler og den første Europacup for Mesterhold. Han var faderen til en filosofi, som har båret os på vejen til succes, og han var inspirerende i æraen, hvor Barca blev kendt i hele verden. Han vil altid leve i vores minder.”

LÆS OGSÅ: Vil lokke Messi til klubben: “Vi har en reel chance”

Laporta mindede Cruyff sammen med sidstnævntes datter, og videoen er blevet delt på Barcelonas hjemmeside, som du kan se her.