Joan Laporta formåede at få sin bankgaranti godkendt, hvorfor han onsdag officielt blev indsat som Barcelonas nye klubpræsident. Den 58-årige Laporta har aldrig lagt skjul på, hvad han føler om Messi, og han sagde også i sin første tale, at Messi godt selv ved, at han ikke skal forlade klubben.

LÆS OGSÅ: Magiske Messi scorer topkarakter i La Liga

Barcelona har dog nogle problemer, som Laporta skal have taget hånd om hurtigst muligt. Det koster meget at have Messi i klubben, selvom han også står for en stor del af indtjeningen, og han ligner også en, der opvejer prisen, når han løber på banen under Ronald Koeman.

Laporta skulle dog have strikket en plan sammen, hvor, hvis det lykkes, man vil kunne holde Messi i Barcelona samt sikre, at klubben undgår at gå konkurs.

El Confidencial erfarer, at Laporta vil forsøge at få Messi til at acceptere en lønnedgang med start fra næste sæson. Messis kontrakt udløber nemlig til sommer, og Laporta vil bruge dette som springbræt til at tilbyde ham en såkaldt livstidskontrakt.

LÆS OGSÅ: Rafa Mir om Barca-stjerne: Som at spille mod en mand ekstra

Det betyder, at lønomkostningerne vil blive reduceret gevaldigt, men at de til gengæld forpligter sig at betale klublegenden et ukendt beløb resten af hans liv.