Liverpool sikrede sig på overbevisende manér en plads i kvartfinalerne i Europa League torsdag aften, efter at have uddelt endnu en fodboldlektion til Sparta Prag.

Jürgen Klopps mandskab, som allerede førte 5-1 efter første kamp i den tjekkiske hovedstad, bragte sig foran 4-0 på hjemmebane efter blot et kvarters spil.

Cody Gakpo var en af aftenens store profiler for Liverpool, idet han nettede to gange, herunder et ‘frækt’ mål, som BBC Sport beskrev det, i det 55. minut.

Harvey Elliott sendte et lavt, venstrebensskud mod det fjerneste hjørne af Sparta-målet, hvor Gakpo med stor opmærksomhed fik en fod på og dirigerede bolden i mål.

Sky Sports’ ekspert Jay Bothroyd var imponeret over den 24-årige hollænder og roste også Liverpools holdning i kampen. “En flot afslutning af Gakpo,” sagde Bothroyd på Sky Sports News. “Liverpool bliver ikke selvtilfredse og kræver perfektion af hinanden.”

Gakpo havde også scoret i kampens 14. minut, hvor Liverpool allerede var foran med fire mål.

Darwin Nunez og Bobby Clark havde bragt Liverpool foran indenfor de første otte minutter, og den tilbagevendte Mohamed Salah kom også på måltavlen i det 10. minut. Gakpos første mål kom fire minutter senere, før Veljko Birmancevic reducerede for gæsterne i det 42. minut.

Dog genoprettede Dominik Szoboszlai Liverpools fire-måls forspring tre minutter ind i anden halvleg.

Den ‘ekstraordinære’ Gakpo afsluttede målscoringen med sit mål i det 55. minut, hvorefter Liverpool tog foden af gaspedalen.