Manchester United har været så afhængige af ‘fantastiske’ Bruno Fernandes, at det ifølge tidligere Liverpool-spiller John Barnes kan føre til svingende resultater og præstationer.

LÆS OGSÅ: Før Liverpool-brag: Flere spillere er usikre

Fernandes har haft en utrolig indflydelse i United, efter han skiftede til klubben fra Sporting for et år siden. Fredag blev han for fjerde gange udnævnt til månedens spiller i Premier League – det var første gang nogen vandt prisen fire gange inden for et år.

Barnes mener, at der kan drages paralleller til, da The Reds var afhængige af Philippe Coutinho. Han fortæller også, at han mener, at det at have en stor stjerne, der dominerer bolden, ikke altid fører til de bedste resultater.

Han mener, at de viser tegn på, at de tilpasser sig, men han mener fortsat, at Fernandes tilstedeværelse kan forringe andre stjerner som Paul Pogba.

Kan Fernandes og Van Dijk sammenlignes?

Dette gav han udtryk for, da han blev spurgt om, hvorvidt Fernandes’ signing var svarende til Liverpools signing af Virgil van Dijk. Hans ord over for Stats Perform News lyder som følgende:

“De har gjort det på en anden måde. Fernandes er kommet til, og han har domineret spillet. Virgil dominerer ikke spillet, dominerer ikke midtbanespillerne eller de forreste tre, og han vil ikke hele tiden have bolden.”

”Han er ikke omdrejningspunktet for den måde, vi spiller på. Han beroliger dem psykologisk, men han siger ikke: Giv mig bolden, jeg vil gøre alt.”

“Det er ikke, hvad Virgil gør. Han giver tilstrækkelig sikkerhed, men det er, hvad Fernandes gør. Jeg formoder, at det sandsynligvis øger de svingende resultater (for United, red.). Det er lidt som, da Coutinho var i Liverpool.”

“Hele holdets angribende drivkraft – bolden skal hele tiden gå igennem ham. Det tager den væk fra de andre spillere – måske føler spillerne: ‘Hver gang vi får bolden, skal vi kigge efter Fernandes’. Så hvad sker der med Pogba, Martial, Rashford og alle disse andre spillere, der også vil være primær spiller.”

“Så han gør det på en anden måde og i mange henseender, tror jeg, det sandsynligvis har ført til de svingende resultater for Man United, for når han ikke gør det, eller når han ikke spiller, mangler United ham.”

“De savner ham fysisk med hensyn til, hvad han faktisk giver dem. Mens Liverpool savner Van Dijk psykologisk. Den måde, Manchester United fysisk spiller på, dikteres virkelig af Fernandes.”

LÆS OGSÅ: Neto kan være på vej til Arsenal: Han har dog ét krav

“Nogle gange forringer det Pogba, fordi Pogba ønsker at gøre det, og så har du Martial og alle de andre spillere, der også ønsker at være involveret i det.”