Manchester City står over for en potentielt skelsættende udvikling i deres kamp mod 115 anklager om brud på Financial Fair Play (FFP) reglerne, sat i værk af Premier League.

Klubbens hovedsponsor, Etihad Airways, overvejer angiveligt at blive et børsnoteret selskab – en begivenhed, der kunne ændre spillets regler for de lyseblå.

ADQ, det Abu Dhabi-baserede investeringsselskab, der ejer Etihad Airways, er rapporteret at være i dialog med banker om at gå på børsen allerede i år.

Anklagerne mod City drejer sig i høj grad om deres sponsoraftale med Etihad.

En rapport fra Der Spiegel hævder, at lækkede e-mails antyder, at flyselskabet kun betalte £8 millioner af deres officielle £67,5 millioner forpligtelse til City for sæsonerne 2012-13, 2013-14 og 2015-16, med resten angiveligt dækket af Abu Dhabi United Group.

Dette ville være et brud på finansielle regler fastsat af både Premier League og UEFA, og kunne også indikere en svigagtig sammensværgelse mellem Citys topchefer og Etihad-ledelsen. Den mener en kilde i branchen.

Det skriver Manchester Evening News.

Manchester City har benægtet anklagerne og udtalt, at de ser frem til, at sagen endeligt vil blive afgjort.

Klubben blev overrasket over anklagerne, især på grund af det omfattende engagement og de detaljerede materialer, som Premier League allerede har modtaget. City byder en gennemgang af sagen velkommen af en uafhængig kommission, som upartisk vil overveje det omfattende bevisgrundlag, der understøtter klubbens position.

Nylige rapporter fra Mellemøsten afslører, at Etihad forbereder sig på en børsintroduktion (IPO). Dette ville betyde, at deres regnskaber bliver offentligt tilgængelige, hvilket kunne give klubben en chance for endelig at afslutte sagen.

Eksperter på aktiemarkedet mener, det er usandsynligt, at Etihad ville tillade sådan adgang, hvis det risikerede at afsløre beviser for svig.