Manchester City oplevede en frustrerende dag på kontoret, da de spillede 0-0 mod Arsenal.

Det var en kamp, hvor de forsvarende Premier League-mestre savnede flere nøglespillere på Etihad Stadium.

Blandt de fraværende var Ederson, John Stones og Kyle Walker, men det største bekymringsmoment var holdets manglende angrebskraft.

Med kun ét skud på mål formåede City ikke at score for første gang hjemme siden oktober 2021.

Erling Haaland, der fører i kampen om den gyldne støvle, blev kritiseret for ikke at være involveret nok, da City kæmpede for at bryde igennem Arsenals forsvar, på trods af at de havde bolden 73% af tiden.

Det uafgjorte resultat giver nu Liverpool en fordel i titelracet.

På trods af at være tre point bag ligaens førerhold Liverpool, der vandt 2-1 over Brighton før Citys kamp, er de forsvarende mestre stadig optimistiske, da de sigter efter deres andet på hinanden følgende treble.

Mens City klarede sig uden Stones, Walker og Ederson, ville et tab af Rodri være et stort slag.

Den spanske midtbanespiller har ikke tabt en kamp, han har spillet i denne sæson, og hans fravær ville være et stort problem for Guardiolas side.

Klubbens eneste fire nederlag denne sæson er sket, når Rodri ikke har spillet, på grund af hans fravær i Premier League-kampe mod Wolves, Arsenal og Aston Villa på grund af røde og gule kort.

Rodri er kun to advarsler væk fra endnu en karantæne.

Han har i øjeblikket otte gule kort, og hvis han får to mere i Citys næste tre kampe, skal han sidde over i to kampe.

Spillere, der får 10 gule kort i deres holds første 32 Premier League-kampe, vil blive udelukket i to kampe. City har spillet 29 kampe indtil videre. Hvis Rodri får et gult kort i kampen mod Aston Villa på onsdag og igen mod Crystal Palace på lørdag, vil han ikke kunne spille i ligaens kampe mod Luton og Brighton.

Det ville være en betydelig fordel for Citys titelrivaler, Liverpool og Arsenal. Og et scenarie, som Manchester City for alt i verden skal prøve at undgå.

Suspensioner overføres ikke længere til andre indenlandske konkurrencer, så Rodri ville være i stand til at spille i FA Cup-semifinalen mod Chelsea den 20. april, uanset hvad der sker.

Indenlandske suspensioner har aldrig været gældende i Europa, så han ville være i stand til at spille mod Real Madrid i begge kampe.