Dommerne bør få kontrollen over kampens kendelser tilbage, hvorfor Premier League ligeledes bør stoppe med at bruge VAR. Det mener den tidligere Manchester United-spiller og nuværende Derby-manager Wayne Rooney i hvert fald.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester United lurer på Bundesliga-angribere

Det er en kommentar, der kommer fra Wayne Rooney efter en weekend, hvor James Maddison fik godkendt et tvivlsomt mål, der blev scoret i forlængelse af en situation, hvor det tog lang tid at finde ud af, om der skulle dømmes et frispark eller et straffespark.

“Når jeg ser Premier League-kampe, så er der nogle situationer, der er meget frustrerende på grund af VAR, og man forstår ikke, hvordan de kom frem til afgørelsen,” lød det fra Wayne Rooney, da han udtalt sig til Sky Sports, hvilket han fulgte op med:

“Jeg synes personligt, at spillet er bedre stillet uden. Selvom man kan være frustreret efter kampe, så må vi kunne stole på, at dommerne gør det så godt, de kan.”

Det er især i situationer, hvor VAR bliver brugt i forbindelse med mål, at Wayne Rooney giver udtryk for fortvivlelse. Det kan nemlig resultere i en lang ventetid, hvilket kan ende med at have stor betydning for spillerne.

LÆS OGSÅ: Video: Barca-fans affyrer fyrværkeri ved PSG-spillernes hotel, for at forstyrre deres nattesøvn

Det tager følelserne ud af spillet. Jeg kan huske nogle mål, jeg scorede, hvor jeg kunne have været offside, men så kigger man hurtigt på linjevogteren og fortsætter jublen. Det er latterligt, at spillerne nu skal vente i to-tre minutter, før de ved, om målet tæller,” sagde Wayne Rooney også til Sky Sports.