Til trods for, at han ikke har været den mest konsistente spiller for Manchester United, har den 25-årige Luke Shaw alligevel formået at overhale Liverpool-stjernerne Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson på en vigtig statistik.

LÆS OGSÅ: Tottenham har Manchester United-profil på radaren

Han er nemlig den forsvarer i Premier League, der i denne sæson har skabt flest chancer. Det vidner bestemt også om, at han er tilbage i form, men også om, at han i denne sæson har føjet et mere offensivt aspekt til sit spil for De Røde Djævle.

På grafikken nedenfor, der kommer fra Sky Sports, kan man se, at Luke Shaw nu er helt i top på listen over de Premier League-forsvarere, der har skabt flest chancer i denne sæson.

I de seneste år har både Alexander-Arnold og Robertson virkelig sat standarden for de andre forsvarsspillere i Premier League med deres fantastiske angrebsspil. Statistikkerne lyver dog ikke, og de viser, at Luke Shaw nu gør et bedre stykke arbejde, end de to Liverpool-stjerner på denne front.

Manchester United-fansene sætter sandsynligvis også stor pris på, at den engelske forsvarsspiller har hævet sit niveau, og at han nu er blandt de absolut bedste på denne front.

LÆS OGSÅ: Luke Shaw: Denne United-spiller har ændret min spillestil

Denne statistik kan også være et tegn på, hvorfor tingene ikke helt fungerer for Liverpool i denne sæson, da disse spiller normalt er meget afgørende for holdet.