I det skotske fodboldlandskab er rivaliseringen mellem Celtic og Rangers ikke blot en kamp på banen, men en kulturel og historisk duel, der transcenderer sporten selv.

Denne intensitet blev endnu engang udstillet i det seneste Old Firm derby, hvor Fabio Silva, udlånt fra Wolves til Rangers, fandt sig i centrum for kontrovers. Den portugisiske angriber blev kritiseret for sin optræden, især efter en episode, hvor han gik i græsset efter en tackling fra Celtics Johnston, hvilket resulterede i et gult kort til den canadiske forsvarsspiller.

Situationen eskalerede, da Silva senere faldt i straffesparksfeltet efter en udfordring fra højrebacken, hvilket førte til, at dommer John Beaton uddelte et gult kort for film.

Denne beslutning blev dog omstødt efter et VAR-tjek, og James Tavernier udlignede til 2-2 fra pletten, hvilket kickstartede Rangers’ comeback fra 0-2 til 3-3 i derbyet.

Forinden havde Matt O’Riley gjort det til 0-2 også på straffespark. Det mål kan du se nedenfor.

Dette uafgjorte resultat holdt afstanden i toppen af den skotske Premiership til kun ét point.

Peter Grant, der kommenterede kampen for BBC Sportscene, udtrykte sympati for dommer Beaton, selvom han anerkendte, at det var korrekt at tildele straffesparket til hjemmeholdet.

Grant kritiserede dog Silva for hans tendens til at filme. “Silva har været rundt og filme over det hele, og vi er nødt til at give dommerne kredit indimellem, fordi han blev sat under så meget pres,” sagde Grant.

Han understregede, at sådanne handlinger ikke hører hjemme i det skotske spil, hvor respekt og ærlighed vægtes højt.