Kaster man blot et hurtigt blik på Luis Suarez’ præstationer i Atletico Madrid, er man ikke i tvivl om, at det ikke var klogt af Barca at lade ham forlade klubben. Faktisk har han leveret nogle af de bedste præstationer i sin karriere, og har bidraget med hele 12 mål i blot 15 kampe for Atletico Madrid.

LÆS OGSÅ: Koeman understreger: Han skifter ikke klub

Hvad der er med til at gøre dette endnu mere imponerende er, at en spiller ikke har haft en bedre start på sæsonen siden Cristiano Ronaldo scorede 13 mål i 15 kampe i 2009. Det vidner bestemt om, at han spiller på højeste niveau.

For FC Barcelona går det dog ikke helt så godt, som det gør for Atletico Madrid, og en af årsagerne er manglen på en målfarlig angriber. Mens Luis Suarez bestemt er med i konkurrencen om at vinde Pichichi-prisen sammen med Lionel Messi, er det ikke blevet til mere end fem mål i La Liga for Antoine Griezmann, mens danske Braithwaite kun har bidraget med to.

Det er også et klart bevis på, at hverken Griezmann eller Braithwaite er en værdig afløser for Suarez. Nu er det også kommet fra, at det heller ikke var planen, at det skulle være en af de to, der skulle indtage denne rolle.

LÆS OGSÅ: Dest: “Det er vigtigt for mig”

Ifølge mediet Cadena Ser var det derimod den oprindelige plan at bringe Lautaro Martinez til klubben. Men en kombination af mangel på penge og dårlig planlægning medførte, at den argentinske angriber blev i Italien.