Carles Tusquets, efter hans tidligere stilling i Barcelona, blevet midlertidig præsident, efter Josep Maria Bartomeu valgte at gå af.

Han har som midlertidig præsident begrænset magt, og han skal i stedet sørge for, at han den daglige drift kommer tilbage til bedste velgående.

Han er dog ikke i tvivl om, at det er bedst for alle, hvis man indkalder til valg hurtigst muligt. Det sagde han i dagens pressemøde.

LÆS OGSÅ: Madrid-avis om Barca-teenager: Han er årtiets køb

“Hovedopgaven er at indkalde til valg så hurtigt som muligt. Det er vores plan. Vi har tænkt os at gøre det så hurtigt som muligt, og vi ønsker, at den kommende bestyrelse får så meget støtte, som muligt.”

Økonomien er ramt

Han slår derefter fast, at FC Barcelona er hårdt ramt på økonomien, hvilket er afdelingen, Carles Tusquets til dagligt er leder for.

“Den største bekymring på kort sigt er økonomien. Det er bestemt ikke en god situation, men vi vil forsøge at rette op på det så meget, som vi ku kan, i den tid, vi er indsat som ledere.”

Han gav herefter ordet til Joan Manuel Tayter.

“Det er en vanskelig situation, vi har i hænderne, hvis man kombinerer det med den nuværende pandemi. Vi vil sørge for, at klubben fortsætter med at køre rundt på den rigtige måde. Sejren mod Juventus var med til at stabilisere klubbens nuværende situation.”

LÆS OGSÅ: Er han Barcelonas nye superstjerne?

Ifølge klubbens regler, skal der kaldes til valg inden for tre måneder. Kandidaterne kender man allerede til. Det er Victor Font, Toni Freixa, Jordi Farré, Augusti Benedito og Lluis Fernandez Ala.

Det rygtes også, at Joan Laporta vil stille op til valget.