Tottenham Hotspur har valgt at fyre Mauricio Pochettino for i stedet at ansætte Jose Mourinho som ny manager. Portugiseren glæder sig til at komme gang med at arbejde med truppen. 

Tottenham ligger pt på en 14. plads i Premier League. Det er ikke godt nok for en klub, der var i Champions League-finalen for et halvt år siden. Derfor har Londonklubbens ledelse taget konsekvensen og fyret den argentiske manager Mauricio Pochettino og hentet Jose Mourinho ind som ny cheftræner. Ifølge Sky Sports havde klubbens bestyrelsesformand Daniel Levy en ønskeliste med fire navne på. Udover portugiseren, skulle der have været tale om PSG-træner Thomas Tuchel, Julian Nagelsmann, der er træner i Leipzig samt den tidligere Juventus-træner Max Allegri. 

Jose Mourinho har været arbejdsløs siden december 2018, hvor han blev fyret i Manchester United. Han fortæller til Sky Sports, at han glæder sig til at komme i arbejdstøjet. 

”Jeg er begejstret over at komme til en klub med så stor en arv og så passionerede tilhængere. Kvaliteten i truppen såvel som på ungdomsakademiet begejstrer mig. At arbejde med de spillere er, hvad der tiltrak mig.”

Daniel Levy skulle modstræbende have valgt at fyre Mauricio Pochettino, men siger på et pressemøde, at det var den beslutning, som var i klubbens bedste interesse. 

”Jose er en verdens bedste managere. Han har masser af erfaring, kan inspirere sit hold og er en fantastisk taktiker. Han har vundet titler i alle de klubber, hvor han har været træner. Vi tror på, at han vil bringe energi og selvtillid i omklædningsrummet.”

Ifølge det engelske medie skulle Jose Mourinho have takket nej til jobtilbud i Kina, Spanien og Portugal på det seneste. 

Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede ved udsigten til portugiseren ved roret i klubben fra Nordlondon. Tottenham Hotspur Supporter Trust vil have klubben til at melde mere konkret ud, hvad målet med ansættelsen er. Pochettino har vidt og bredt været anerkendt for sit arbejde med klubben, som har resulteret i store præstationer i Champions League samt kontinuerlige placeringer i Top-4 i Premier League. 

”Klubben må sikre, at den ikke befinder sig i samme situation om to eller tre år, og vi er nødt til at høre fra bestyrelsen, hvad der er den langsigtede tanke bag denne ansættelse,” som tilhængerne skriver i en pressemeddelse.