Pierre-Emile Højbjerg blev kaldt Zinedine Zidane af Jose Mourinho i deres 3-0 sejr over LASK i gårsdagens Europa League-kamp.

Den 25-årige midtbanespiller måtte sys sammen, da han flækkede øjenbrynet efter enogtyve minutters spil, hvorefter han måtte spille med bandage.

Det tog dog ikke gejsten fra ham. Han fortsatte med at spille gennem smerten indtil det 62. minut for sin nye klub, efter han skrev under på et skifte fra Southampton.

Højbjergs lækre detalje

Jose Mourinho var glad for at se, at kæmpede videre, men han havde dog ambivalente følelser, da Højbjerg lavede en dobbelt-pirouette inden halvlegen.

“Vi grinte af det i halvlegen, hvor vi kaldte ham Zidane. Det var flot, men han skulle ikke gøre det igen,” sagde Mourinho efter kampen.

Han tilføjer hertil:

“Han er en meget god spiller, en stor leder og kaptajn, selvom han ikke har båndet.”

Debut til Vinicius og Bale

Højbjerg var dog ikke den eneste, der spillede en stor kamp. Carlos Vinicius fik sin debut mod LASK, hvor han blev noteret for to assists.

Den 25-årige scorede 18 mål for Benfica i sidste sæson, og Mourinho er glad for at se, hvor hurtigt han er faldet til i klubben.

“Han spillede godt, men det kan blive endnu bedre. Det er ikke nemt at snakke engelsk, så det har ikke været nemt at komme til klubben. Det er anderledes fodbold. Det handler om at lære, men som en første kamp, så gjorde han det godt.”

Gareth Bale var også at finde i startopstillingen for første gang efter hans skifte fra Real Madrid. Han måtte dog indrømme, at formen ikke er, hvad den har været, efter han ikke fik noget spilletid under Zinedine Zidane i Real Madrid.

Spurs står over for Burnley på mandag i Premier League, og de har nu spillet ti kampe uden et nederlag. Tottenhams stærke start har betydet, at de står noteret for 31 mål fordelt over alle turneringer. Det er fem mere end nogen anden Premier League-klub.