Eftersigende vil et hav af mennesker have fingrene i det.

Hvis man er blandt dem, der er stor fan af den catanlonske storklub FC Barcelona, så er der god grund til at spidse øre.

For i kølvandet på renoveringen af Camp Nou, så bliver det muligt, at få fingrene i et helt særligt minde.

Og på trods af de fleste byggepladser næppe vil have noget imod, hvis andre afhentede græs, beton og gammelt plastik, da det blot ville betyde, at de ikke skulle bortskaffe det, så er sagen en helt anden for FC Barcelona.

Det forholder sig nemlig ikke helt på samme måde på Camp Nou, der er hjemmebane for fodboldklubben FC Barcelona. Her er disse ting nemlig penge værd.

Ifølge den spanske sportsavis Sport har dette medført, at Barcelona vil sætte dele af stadion til salg. Dermed kan klubbens fans købe en souvenir til minde om Camp Nou.

Angiveligt bliver det muligt at købe sæder, dele af græsset samt andre elementer fra stadion. Det hele kommer til salg i deres egen fanshop.

Som udgangspunkt kan alle købe det, men klubbens medlemmer får forkøbsret. Bliver det hele ikke udsolgt, vil alle andre også få mulighed for at købe et stykke af Camp Nou.

Renoveringen af det ikoniske fodboldstadion har været længe undervejs. De oprindelige planer blev præsenteret tilbage i 2016. Når renoveringen er gennemført, vil der være plads til 105.000 tilskuere.

Kapaciteten vil blive øget med et par tusinde pladser, mens udseendet får en markant overhaling. Blandt andet vil der være tag hele vejen rundt, så stadion bliver mere lukket.

Den spanske storklub er hårdt presset på økonomien, hvorfor de ikke selv har finansieret det store projekt. Derimod finansieres det af 20 investorer, der i alt har postet 11 milliarder kroner i projektet.

Pengene skal klubben betale tilbage i perioder på mellem 5 og 24 år. Skulle det blive nødvendigt, indeholder aftalerne også en udsættelsesperiode.