Newcastle Uniteds sæson har været plaget af skader, og nu er det ikke kun spillertruppen, der er ramt.

Eddie Howes stab har også måttet tage et slag, da målmandstræner Shwan Jalal har pådraget sig en alvorlig knæskade. Jalal, der kom til Howes team fra Stockport County i oktober 2022, blev skadet under klubbens træningslejr i Dubai sidste måned.

Dette kommer efter at klubben for nylig mistede Sven Botman og Jamaal Lascelles til skader, hvilket betyder, at det defensive par er ude i seks til ni måneder.

I Jalals fravær er den tidligere Magpies-målmand Tony Caig blevet midlertidigt indkaldt for at støtte Adam Bartlett.

Caig, der var backup for Shay Given og Steve Harper i Sir Bobby Robsons dage, vendte tilbage til Newcastle for to år siden som leder af akademiets målmandstræning efter trænerperioder hos Carlisle United, Hartlepool United og Livingston.

Hans sædvanlige rolle indebærer at spille en ledende rolle i udviklingen af klubbens U23-målmandstalenter samt at planlægge, organisere og overvåge akademiets samlede målmandsprogram fra de yngste årgange. Men i Jalals fravær vil Caig påtage sig nogle af førsteholdets opgaver.

Under de seneste Premier League-kampe mod West Ham United, Everton og Fulham blev Caig set sammen med Bartlett under opvarmningen af Martin Dubravka & Co. på banen før kampstart.

Magpies har syv kampe tilbage i denne sæson, mens de kæmper for at sikre sig europæisk kvalifikation. Caig får muligvis også chancen for at arbejde med førstemålmand Nick Pope, da den engelske landsholdsspiller sigter mod et comeback fra en skulderskade senere denne måned.

Det skriver NewcastleWorld.