Efter nytår er Storbritannien officielt ikke længere en del af EU. Det har allerede fået betydning, da der er blevet indført nye regler for britiske spillere i Spanien. Her har man nemlig klare regler for antallet af ikke-EU-spillere.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester United kan hente Bundesliga-stjerne til sommer

I Spanien bliver det nu fremover sådan, at spillere med britisk baggrund, der er hentet efter 1. januar 2021, vil blive registreret som ikke-EU-spillere. Det er officielt blevet meldt ud af spanske fodboldforbund, La Liga og spillerforeningen.

Dog vil det ikke gøre sig gældende for de englændere og andre nationaliteter fra Storbritannien, der allerede er blevet registreret i trupperne i denne sæson. Det vil sige, at en spiller som Atletico Madrids Kieran Trippier fortsat vil være opfattet som EU-spiller.

Det samme er i øvrigt også gældende for walisiske Gareth Bale, til trods for, at han er udlejet fra Real Madrid til Tottenham i denne sæson. Dog vil det være noget andet, hvis de beslutter sig for at forlænge deres kontrakter med de spanske klubber.

LÆS OGSÅ: Rygte: Premier League-klub vil byde 750 millioner kroner for Harry Kane

Ydermere er det også blevet meldt ud, at de nye regler er blevet tjekket igennem hos højesteret i Spanien. Derfor er det også regler, som vil ende med at få stor betydning for, hvorvidt de engelske spillere kan være interessante for spanske klubber. For de spanske klubber er det nemlig kun muligt at have fem spillere fra ikke-EU-lande.