Christian Eriksen har ikke været i aktion for Inter, siden han kollapsede under EM. Nu melder den italienske klub ud om hans situation.

I EM-kampen mod Finland i juni fik Christian Eriksen hjertestop, og han kollapsede på banen. Efterfølgende har han fået indopereret en ICD-enhed, der bedst kan beskrives som en avanceret pacemaker.

LÆS OGSÅ: Xavi udtaler sig om Barca-rygter

Det har medført, at han ikke længere kan spille for Inter i Serie A. Det er nemlig ikke tilladt for spillerne i den italienske liga at spille med en sådan enhed indopereret.

Hidtil har der været meget stille fra Inter i forhold til Christian Eriksen, men nu melder de i en officiel udmelding ud om den danske landsholdsspiller.

“Med hensyn til registreringen af spilleren Eriksen skal det noteres, at efter et alvorligt uheld under EM i juni 2021 er spilleren blevet hæmmet fra sportslig aktivitet i den nuværende sæson af den italienske medicinske myndighed,” skriver de i udmeldingen.

Derudover åbner klubben op for, at et salg af Christian Eriksen kan komme på tale, da de nævner, at det er tilladt at spille med en ICD-enhed indopereret i andre lande.

“Selvom spillerens nuværende tilstand ikke lever op til kravene for at spille i Italien, kan det i stedet opnås i andre lande, hvor spillere kan fortsætte kompetitiv aktivitet,” lyder det også fra Inter.

Derudover skriver det italienske medie Football Italia, at klubben kan overveje ‘at gå videre med et salg af spillere til en udenlandsk klub’. Her kan Eriksen nemlig sagtens få lov til at spille, til trods for omstændighederne. Det skriver Bold.dk.

LÆS OGSÅ: Premier League-klub vil have Dembélé: Tilbyder ham høj ugeløn

Den 29-årige dansker har kontrakt med Inter frem til 2024. Det forventes dog ikke, at han bliver i klubben, da han – som sagt – ikke kan komme i aktion for Milano-klubben.