Ronald Koeman rettede for nylig kritik af Joan Laporta. Denne kritik svarer Barcelona-præsidenten nu på.

I et nyligt interview tog Ronald Koeman bladet fra munden – i hvert fald hvad angår Joan Laporta. Den hollandske træner rettede nemlig kritik af Barcelona-præsidenten på flere punkter.

Blandt andet hævdede han, at han ‘aldrig var Laportas træner’. Dermed antydede han, at Laporta aldrig havde tiltro til ham, og derfor ikke var villig til at give ham en chance.

Ydermere kritiserede han Joan Laporta for ikke at give ham samme mængde tid, som Xavi har fået.

Nu har Barcelona-præsidenten givet svar på kritikken. Her sagde han blandt andet, at han havde sin tvivl ift. Koeman allerede da sidste sæson sluttede. Alligevel besluttede ledelsen at give ham en chance.

“Da sidste sæson sluttede, var jeg allerede i tvivl, så jeg informerede ham om min beslutning. Han ville fortsætte, og vi var i en specifik sportslig og økonomisk kontekst, og af respekt for hans karakter gav vi ham en chance,” sagde Laporta.

“Vi ville gerne give Koeman en chance, men vi så, at holdet ikke var godt, så jeg var nødt til at tage en beslutning. Det var rigtigt at afskedige Koeman, fordi vi ser, at holdet forbedrer sig nu.”

Klubpræsidenten insisterede dog på, at Ronald Koeman ikke vil gå i glemmebogen i Barcelona, hvor han derimod vil blive husket som en træner, der gav de unge spillere en chance.

“Jeg vil altid huske Koeman for hans mål på Wembley og for at have været en træner, der gav de unge en chance,” sagde Laporta.