Pep Guardiola har rost sine ‘fantastiske’ spillere efter Manchester Citys fremragende præstation, der sikrede dem deres første plads i en Champions League-finale.

LÆS OGSÅ: Bombe i Roma: José Mourinho overtager roret

Riyad Mahrez scorede i hver af de to halvlege, hvilket sikrede Premier League-lederne en sejr over de franske mestre fra Paris Saint-Germain på 2-0. Det betød, at de samlet set vandt 4-1 i semifinalen.

“Vi slog et hold, der slog Barcelona og Bayern München ud,” sagde City-manager Guardiola og fortsatte:

“Vi kæmpede tidligt, men var meget bedre i anden halvleg. Det var en utrolig stor sejr for os.”

“Hvad spillerne har gjort denne sæson er utroligt i det hårdeste år for alle. At være så tæt på at vinde Premier League og være i finalen i Champions League er så godt,” lød det.

City skal nu spille mod vinderne af den anden semifinale mellem Chelsea og Real Madrid i finalen, som bliver afviklet i Istanbul senere på måneden.

Deres fremskridt er kulminationen på en lang rejse, som klubben har været på, siden den blev overtaget af Sheikh Mansour i 2008.

Guardiola, der tog tøjlerne i den engelske klub tilbage i 2016, udtalte efter kampen, at sejren tilhørte en lang liste med bidragydere.

“Mine første ord er til de spillere, der ikke spillede. Jeg ved, hvor hårdt det er,” sagde han.

“Min andre er til vores ejere, formand, alle folk fra Abu Dhabi. Derefter spillerne, der tidligere spillede for os: Colin Bell, Mike Summerbee.”

LÆS OGSÅ: Roy Keane er sikker: United kan udfordre City med disse to stjerner

“Så gutterne, der hjalp med at tage klubben til et andet niveau: Joe Hart, Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, David Silva, Sergio (Agüero, red.), som stadig er her. Mange spillere hjalp os med at nå dette niveau, og jeg vil det det med dem. Uden dem ville det ikke være muligt.”