Petr Cech vil gerne være sikker på, at ingen glemmer, hvor formidabel en målmand han var i sin storhedstid. Det gør han ved at stikke til ingen ringere end Lionel Messi.

LÆS OGSÅ: Pique: “Resultaterne kommer snart”

Chelsea-legenden har i denne uge forklaret, at Lionel Messi simpelthen ikke kunne score mål mod ham på den store scene. Det krævede nemlig mange forsøg, før det endelig lykkedes ham.

I forbindelse med et interview forud for Chelseas Champions League-opgør mod Rennes reflekterede han over sin egen karriere som målmand i europæisk topfodbold.

Messi blev et samtaleemne

Legenden kom ind på Lionel Messi som emne, og udbrød i denne forbindelse: “Det tog ham lang tid at score på mig – 10 kampe. Faktisk var jeg Arsenal-spiller, da det til sidst lykkedes ham.”

“Han brændte straffespark, jeg lavede redninger, han rampte stolpen, men han scorede aldrig på mig i Chelsea. Det var en fornøjelse at holde rent bur mod ham.”

“Da han tog et straffespark på Camp Nou i 2012, var det afgørende øjeblik.”

Cech var bestemt blandt de bedste målmænd i verden i sin tid i Chelsea, selvom han indrømmer, at han tænkte meget over Messis straffesparksteknik.

Cech tilføjede: “Jeg tænkte over, hvad han kunne gøre, og hvad han ville gøre. Så min strategi var at vente og vente, indtil jeg kunne se, hvor han ville ramme den.”

“Så da jeg bevægede mig den vej, han ville sende bolden, vidste han, at han skulle placere den højt – men han placerede den for højt, og den ramte overliggeren.”

En stor aften

Den pågældende aften, hvor Messi ikke fik sendt bolden i nettet bag Cech fra straffesparkspletten var en stor aften for Chelsea.

Chelsea formåede at spille uafgjort på Camp Nu, hvilket skyldes et sent udbrudsmål scoret af Fernando Torres, som udlignede stillingen. Samlet sikrede det dem deres plads i Champions League-finalen, som de endte med at vinde i München.

Apropos kampen, så havde Cech følgende at sige om den: “Den kamp var generelt vigtig. Når du er bagud 2-0 på Camp Nou med 10 mand, og det stadig er første halvleg, tænker du, at det bliver en lang, lang aften.”

LÆS OGSÅ: Koeman tildeler æren for CL-sejr til særligt én spiller

“Mine venner, der var med til kampen, sagde efter opgøret, at de havde diskuteret, hvilken ene position, som de ikke ville være i på en aften som denne, og de var enige om, at det var målmanden.”