Gerard Piqué lægger ikke skjul på, at klubben har været nedadgående på det seneste, og heller ikke, at han værdsætter forhenværende præsident Josep Maria Bartomeus afgang. Med afsæt i dette forudser han en lysere fremtid under ny ledelse og med flere unge talenter i truppen.

LÆS OGSÅ: Victor Font: Xavi vil have ham til Barcelona

Bartomeu og hans bestyrelse gik af i sidste uge efter seks år i spidsen for den catalanske klub. De gik af, for at undgå et mistillidsvotum fra medlemmerne. Dog efterlod de sig massevis af trofæer, om end der ikke er komme mange nye til i de seneste år.

“Det var tydeligt, at klubben var på vej den forkerte vej, og at tingene for hvert år blev en smule værre, end de var sidste år,” sagde Pique ifølge Reuters efter 2-1-sejren over Dynamo Kiev i Champions League onsdag aften.

“Vi er alle bekendt med situationen i klubben lige nu. Vi går gennem en proces med ændringer, som virkelig var nødvendige.”

Ny bestyrelse og præsident

Klubben administreres i øjeblikket af midlertidig præsident Carles Tusquets, men et valg skal afholdes inden for de næste tre måneder. Pique understreger dog, at den ustabile situation ikke er en undskyldning for holdets dårlige præstationer på det seneste.

Til trods for, at de har vundet 100 % af deres kampe i Champions League, har den catalanske storklub fået en forfærdelig start i La Liga. Her er det nemlig ikke lykkedes dem at vinde én eneste kamp.

“Der findes ikke noget, der hedder et overgangsår i Barcelona. Vi har ikke meget tid til at foretage ændringer, men vi er nødt til at foretage dem, hvis vi skal forbedre os,” sagde han.

“En ny bestyrelse og præsident kommer snart, og tingene vil ændre sig i de næste par måneder.”

Pique indrømmede også, at hans hold ikke længere er blandt de bedste kandidater til at vinde Champions League. Det kommer i kølvandet på deres tidligere præstationer i turneringen, men frem for alt det ydmygende 8-2-nederlag mod Bayern München i august.

Men han er optimistisk med hensyn til holdets fremtid. Det er han takket være fremkosten af spændende unge talenter sm Ansu Fati og Pedri.

“Det er normalt, at folk ikke længere synes, at vi er kandidater efter de sidste par år, men alt hvad vi kan gøre, er at fortsætte med at arbejde. Vi har et godt hold fyldt med gode mennesker, og vi har en masse talent,” udtalte han ifølge Reuters.

LÆS OGSÅ: Hjulmand erkender: Det kan blive et problem

“Vi har mange nye unge ansigter, som bringer en masse dynamik til holdet. Jeg kan fortælle dig af erfaring, at resultaterne snart kommer. Vi tror på, at vi stadig kan opnå store ting.”