Premier League og FA har annonceret en række nye regler, der er udarbejdet med henblik på at forhindre, at en ny Super League ser dagens lys.

LÆS OGSÅ: Dortmund-boss: Erling Haalands fremtid er afgjort

Engelsk fodbold mærker stadig til følgerne af det mislykkede projekt, der ville have medført, at Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Man United og Tottenham deltog i en ny liga med seks andre europæiske klubber.

Alle seks klubber trak sig fra ligaen blot 48 timer efter, at den blev annonceret. Det har dog ikke stoppet de omfattende protester med klubejere i de seneste uger. Det sås senest på Old Trafford, da fans stormede banen søndag.

På baggrund af dette, er der blevet indført nye regler, der har til formål at beskytte engelske fodbolds ‘kerneprincipper’.

“Handlingerne fra få klubber må ikke få lov til at skabe en sådan splittelse og forstyrrelse,” skriver Premier League i en erklæring.

“Vi er fast besluttede på at fastslå sandheden om, hvad der skete, og holde disse klubber ansvarlige for deres beslutninger og handlinger. Vi og FA forfølger dette hurtigt og passende i samråd med fans og regeringen.”

“Premier League, støtte af FA, igangsætter følgende handlinger for at beskytte vores spil, vores klubber og deres fans mod yderligere forstyrrelser og usikkerhed.”

“Yderligere regler og reguleringer for at sikre princippperne i Premier League og åben konkurrence er beskyttet, et nyt ‘Owners’ Charter’, som alle klubejere skal tilmelde sig, som forpligter dem til kerneprincipperne i Premier League, mens overtrædelse af disseregler vil være underlagt markante sanktioner.”

“Og vi får regeringens støtte til at indføre passende lovgivning for at beskytte fodboldens åbne pyramide, principperne om sportslig fortjeneste og fodboldsamfundets integritet.”

LÆS OGSÅ: Medie: Premier League efterforsker Manchester City for regelbrud

Derudover har FA afsløret, at de har skrevet til hver af de seks klubber, der var involveret i Super League som en del af en officiel efterforskning.