Josep Maria Bartomeu, der indtil oktober sidste år var klubpræsident i FC Barcelona, blev mandag arresteret i sit private hjem.

LÆS OGSÅ: La Liga-præsident: Barca er i stand til at komme videre

Den tidligere Barca-præsident er mistænkt for bl.a. hvidvask og korruption. Efter mandagens anholdelse har den spanske avis El Periodico skrevet, at politiet under ransagningen fandt en ‘sort liste’. Denne liste indeholdt angiveligt navne på journalister, der skulle angribes på sociale medier.

Det lyder som en plan, der kunne være udtænkt af en mafiabos eller en diktator. Ifølge den spanske avis El Periodico havde den tidligere Barca-præsident betalt virksomheden I3 Ventures for at angribe en række journalister, der var kritiske over for Bartomeu.

Det var dog ikke blot journalister, der var at finde på denne liste. På listen kunne man nemlig også finde den tidligere FC Barcelona-præsident Joan Laporta, der er favorit til at vinde søndagens præsidentvalg i den catalanske klub.

Ifølge El Periodico var det planen, at de personer, der var angivet på den sorte liste, skulle både undermineres og udstille på en sådan vis, at de til sidst ville komme til at se utroværdige ud.

LÆS OGSÅ: Ansu Fati åbner op: Sådan er det at spille med Messi

Allerede i februar sidste år blevet det afsløret, at I3 Ventures var blevet hyret af den daværende Barcelona-ledelse til også at svine en række af klubbens egne stjerner til. Her gik det blandt andet ud over Gerard Piqué og Lionel Messi.