Juventus har givet Premier League-giganterne Chelsea muligheden for at købe den hollandske Matthijs de Ligt.

Chelsea er blevet tilbudt muligheden for at købe den 22-årige Matthijs de Ligt af Juventus, skriver Metro. Han vurderes at være en potentiel afløser for danske Andreas Christensen.

LÆS OGSÅ: Arteta vil konkurrere med Guardiola: Vil hente Barca-spiller

Angiveligt er Thomas Tuchel på udkig efter en ny central forsvarer, der kan styrke defensiven i den engelske klub. Jagten er intensiveret, efter London-klubben mislykkedes med at hente Jules Kounde fra Sevilla i sommer.

Ifølge Metro skyldtes dette, at Chelsea ikke var villige til at betale Sevillas pris på 68,5 millioner pund for den franske forsvarer. Derfor fik Tuchel ikke den ønskede forstærkning til det centrale forsvar.

Nu er der forlydender om, at Juventus ønsker at skille sig af med De Ligt, og at den hollandske forsvarer meget vel kunne være en løsning for Premier League-klubben – og potentielt allerede i januars transfervindue.

Metro skriver, at Serie A-klubben ønsker at sælge De Ligt, da de gerne vil se sig fri for hans ugeløn, der lyder på hele 280.000 pund. Juventus er nemlig blandt de klubber, der er hårdt pressede som en konsekvens af coronapandemien.

De Ligt har efter sigende en frikøbsklausul på 126 millioner pund, som vil blive aktiveret næste sommer. Denne sum er Chelsea dog næppe villige til at betale.

Juventus hentede selv hollænderen for 67,5 millioner pund i Ajax i 2019, hvilket blev betragtet som et kup for Serie A-klubben, da De Ligt dengang havde status som en af de mest lovende forsvarsspillere i Europa.

Selvom Thomas Tuchel flere gange har udtalt sig positivt om Andreas Christensen, som han blandt andet kalder for en ‘intelligent spiller’, er der forlydender om, at forhandlingerne mellem Chelsea og AC er gået i stå.

LÆS OGSÅ: Bayern München lider største nederlag i over 40 år

Da hans kontrakt udløber til sommer, kan han allerede fra januar begynde at forhandle med andre klubber. Forlænger han ikke med Chelsea, kan han forlade klubben gratis til sommer – og potentielt kan han blive afløst af hollandske De Ligt.