Ousmane Dembélé har været en meget dyr fornøjelse for FC Barcelona. Og i aften kan hans samlede pris ende med at overstige en milliard kroner. Kommer han på banen, spiller han nemlig sin kamp nr. 100 for FC Barcelona. Det betyder, at Barca skal betale yderligere fem millioner euro til Dortmund.

LÆS OGSÅ: Braithwaite kan blive afløst af svensker eller nordmand

Da Ousmane Dembélé i 2017 blev hentet til klubben, var det tiltænkt, at han skulle være en erstatning for Neymar. Dengang måtte Barca betale 105 millioner euro samt yderligere 40 millioner euro i diverse variabler.

En række af disse variabler har blandt andet afhængt af kvalifikation til Champions League samt af antal spillede kampe. Bl.a. skal der betales 5 mio. euro hver gang han har spillet 25 kampe, indtil han samlet har spillet 100 kampe. Og kommer han på banen mod Alavés, når han netop sin kamp nr. 100.

Det vil sige, at Barca må betale Dortmund yderligere fem millioner euro, hvilket også vil sige, at de har betalt 30 ud af 40 millioner euro i variabler. Derfor er hans samlede pris efter hans kamp nr. 100 oppe på 135 millioner euro, hvilket er svarende til mere end en milliard kroner.

LÆS OGSÅ: Manchester United-spiller imponerer: Solskjær overvejer kontraktforlængelse

Derfor har Dembélé også udviklet sig til at være en af de dyreste spillere i den spanske klubs historie. Det er dog en investering, der ikke har givet det ventede afkast, da han har været hårdt ramt af skader og ikke har præsteret som forventet. På det seneste er han dog begyndt at finde formen, hvorfor Barca måske begynder at få mere for deres penge.