FC Midtjylland står tirsdag overfor endnu en stor opgave, når de møder Ajax i Champions League. Cheftræneren Brian Priske ved netop dette. Midtjylland møder et teknisk stærkt Ajax-mandskab, men han mener, at der er stor forskel på et hold som Ajax og Atalanta.

Priske mener, at Ajax med bolden er et af de bedste hold i Europa.

LÆS OGSÅ: Zlatan kommer med teaser: Vil han tilbage på landsholdet?

“Ajax har nogle fantastiske mønstre, som man ikke bare ser to-tre gange, men praktisk talt hele tiden. Når de har bolden, ved alle spillere, hvad der skal ske, og vad de skal gøre, hvor Atalanta er et hold, som bryder bolden højt og laver mange omstillingsmål,” siger Priske til bold.dk.

Priske mener, at Ajax er bedre til selv at skabe deres chancer, når de har bolden, hvorfor kampen bliver anderledes.

Skal ramme Ajax på omstillinger

Brian Priske lægger ikke skjul på, at Ajax er uhyggeligt stærke. Det betyder dog ikke, at han ikke har set mulighederne mod den sommetider gavmilde defensiv.

“Vi har kigget meget på, hvordan Ajax indkasserer mål, og det er ofte ved omstillinger ved boldtab og ved, at man presser dem til fejl.”

Priske mener dermed, at Midtjylland skal skabe uroligheder i spillet, så Ajax ikke får meget tid på bolden. De skal skabe kaos med dueller og andenbolde, hvis de skal ryste Ajax.

“De spiller med stor risiko i forsvaret og sågar hos deres målmand, og de laver altså fejl en gang imellem. Det skal vi presse dem til.”

Toppræstation er nødvendigt

I manges øjne er kampen mod Ajax en god mulighed for FC Midtjylland at hive en sejr hjem. Det vil samtidig sende holdet ind i kampen om en tredjeplads, hvilket giver adgang til Europa League i foråret.

Dette medgiver Priske, men han minder samtidig alle om, at gæsterne har en kæmpe erfaring med i baggagen til Heden.

LÆS OGSÅ: Gary Neville belyser Manchester Uniteds problemer

“Jeg køber til dels det med, at det her er en nøglekamp. Mange mener, at Ajax på papiret er det tredjebedste hold i gruppen, men man skal huske, at den her klub for et par år siden var millimeter fra Champions League-finalen.”

FC Midtjylland tager imod Ajax tirsdag klokken 21:00.