PSG’s præsident Nasser Al-Khelaifi er genstand for efterforskning om korruption i forbindelse med verdensmesterskabet i atletik i Qatar. 

Paris Saint-Germans præsident Nasser Al-Khelaifi er kommet i negativt søgelys for muligvis at have benyttet sig af korruption under dette års VM i atletik i Qatar. Al-Khelafi, der også ejer BeIN Sports og er præsident for Qatar Sports Investment, efterforskes af dommeren Renad van Ruymbeke, der også efterforskede mulig korruption i forbindelse med Rio De Janeiro og Tokyos bud på De Olympiske Lege i 2016 og 2020. Det skriver Marca. 

AFP skriver, at anklagen lyder på ”aktiv korruption”. Nasser Al-Khelafi var frivilligt mødt frem foran dommeren tilbage i marts måned, hvor han var indkaldt som vidne, mens han ikke mødte op, da han igen blev kaldt ind i sagen i midten af maj måned. I stedet modtog han anklagen på mail. 

Sagen er forbundet til Oryx QSI Business, der ejes af hans bror Khaled, som mistænkes for at have betalt Pamodzi Sports Marketing 23,5 millioner kroner. Firmaet ejes af Papa Massata Diack, der er søn af den tidligere præsident for det internationale atletikforbund(IAAF). Betalingerne skulle være sket ad to omgange, før der blev stemt om, hvem der skulle være vært for VM i Atletik i 2017, som var tilbage i 2011. Dengang var det London, der fik værtskabet, mens Doha måtte se sig forbigået. Doha skal dog være vært for VM i Atletik i 2019. 

Ifølge Nasser Al-Khelafis agent Francis Szpiner, så fremgår hans klients navn ikke i nogen af dokumenterne, der er fremlagt om sagen. 

”Den første høring af Nasser Al-Khelaifi skete på baggrund af skamløs forvirring fra hoveddommerens side. Det forvirrede Oryz QSI, som udelukkende styres af hans bror, men som er en suveræn del af Qatar Sports Investment, som Al-Khelafi er præsident for. Nasser Al-Khelaifi har aldrig været involveret i Dohas bud på VM i atletik,” siger agenten.