Raphaël Varane, stjernen fra Manchester United, har afsløret, at han måtte trække sig fra en kamp på grund af en ‘potentielt dødelig’ hjernerystelse.

Den 30-årige forsvarsspiller fortalte, at han oplevede ‘unormal træthed’ og nævnte to specifikke kampe, hvor symptomer på hjernerystelse tvang ham til at trække sig.

Varane har åbent diskuteret, hvordan hjernerystelser har påvirket ham, i et interview med L’Equipe. Han beskrev, hvordan han efter en række hovedstød i en kamp oplevede alvorlig træthed og øjenbelastning i dagene efter. “Jeg meddelte staben, at jeg ikke var i stand til at spille, og de anbefalede kraftigt, at jeg ikke skulle spille,” sagde Varane.

Efter at have gennemgået en lægeundersøgelse, valgte han at stå over den følgende kamp, selvom han følte sig dårlig over ikke at kunne spille på grund af en migræne.

Det skriver talkSPORT.

Varane reflekterede også over tidligere oplevelser med hjernerystelser, der går tilbage til VM i 2014, hvor han spillede igennem en hovedskade.

Han erkender nu, at han skal være mere forsigtig, idet konstante problemer kan være ‘potentielt dødelige’. “Jeg ville ikke gå glip af en VM-kvartfinale, fordi jeg var lidt træt,” forklarede han, men tilføjede, at han nu ville tænke sig om en ekstra gang, hvis han vidste, det var en hjernerystelse.

Varane har også oplevet, hvordan hjernerystelser har fulgt ham i hans tid hos Manchester United, hvor skader har plaget ham.

I denne sæson har han dog formået at optræde i 29 kampe i alle turneringer, kun gået glip af fire kampe på grund af sygdom eller skade.