Han har for alvor bidt sig fast på danskernes læber med hans vanvittige præstationer for henholdsvis Atalanta og på hele Danmarks landshold.

Og der er da også løbet meget vand i åen siden han forlod FC København.

Først var han et smut forbi østrigske Sturm Graz, men han gjorde så god figur, at han hurtigt endte hos den italienske storklub Atalanta.

Og her har den danske komet for alvor fundet sig til rette, og fortsat sine magiske præstationer på banen.

Og de garvede fodboldentusiaster ved da om nogen, at præstationer i den kaliber ikke går ubemærket hen.

Der har nemlig været et hav af interesse for landsholdsstjernen, der seneste er kædet sammen med Chelsea, som tilsyneladende skulle være interesseret i at hente det danske stjerneskud for op mod 500 millioner kroner.

Og i dette tilfælde vil det også falde på et tørt sted for FC København, der kan se frem til omkring fem procent af et fremtidigt salg.

Humlen er de såkaldte solidaritetspenge, der blandt andre tilfalder FCK, da Højlund har fået sin fodboldopdragelse i klubben.

Og kommer beløbet for et fremtidigt salg op omkring 500 millioner kroner, så kan de indbringe FC København 25 millioner kroner.

Men det skulle da ikke være første gang, at de tjener flere millioner på Rasmus Højlund.

Københavnerne har i forvejen fået 19 millioner kroner for at sælge Højlund til Sturm Graz samt næsten 20 millioner kroner, da han blev solgt videre til Atalanta. Her havde FC København en videresalgsklausul på 15 procent.