El Mundo lækkede Lionel Messis kontrakt med Barcelona, og det er en historie, der har på alles læber. Den har nemlig startet en voldsom debat, da det kommer i en tid, hvor Barcelonas økonomi hænger i laser.

LÆS OGSÅ: Bartomeu efter Messi-læk: “Det var ikke mig”

Det fremgik af tallene, at Barcelona fra 2017/18-sæsonen til og med 2020/21-sæsonen har forpligtet sig til at betale 555 millioner euro til Messi – svarende til 4,1 milliarder kroner.

Der skal ikke lægges skjul på, at dette er et højt beløb, men det er også værd at noteret, at Lionel Messi samtidig har meget værdi for Barcelona. Spørgsmålet lyder derfor på: Skaber Lionel Messi mere værdi for Barcelona, end hvad de betaler ham?

Og til dem, der ønsker svaret, så ja. Det er nemlig en fin forretning for Barcelona, mener i hvert fald Marc Ciria, CEO for Diagonal Inversiones. Han har, med hjælp fra to økonomer, således regnet på tingene, for at anslå, hvor mange penge Lionel Messi har tjent Barcelona I samme omfang som ovennævnte tidsperiode.

“Konklusionen er klar, og den tager ikke engang den igangværende sæson, der er blevet påvirket af coronapandemien, med i betragtning. Leo har kostet klubben 383 millioner euro (2,84 milliarder kroner, red.), men i samme periode har han genereret 619 millioner euro (4,6 milliarder kroner, red.). Et simpelt regnestykke viser således en positiv balance for Barça på 235 millioner euro (1,78 milliarder kroner, red.),” skriver Sport.

Marc Ciria lægger da heller ikke skjul på, at der er tale om anslået beløb, da Barcelona ikke har lagt alle informationer til rådighed. Han fortæller ligeså, at udregningsmetoden kan have en vis usikkerhed, men der skulle ikke herske tvivl om, hvorvidt Lionel Messi er et stærkt aktiv for Barcelona.

LÆS OGSÅ: Koeman er rasende over Messi-læk: Vil finde gerningsmanden

“Sponsoraftalerne har et beløb, hvis han indgår, og et andet, hvis han ikke gør. Det er Messi-klausulen, som kan udgøre op til 50 procent af det totale beløb,” lyder det fra Ciria.