Siden Lionel Messis kontraktdetaljer blev offentliggjort af den spanske avis El Mundo, har det været et brandvarmt emne. Det har – uden tvivl – været et af de mest omtalte emner inden for fodboldens verden, og i særdeleshed i Spanien.

LÆS OGSÅ: Ikke til at stoppe: Manchester City slår 34 år gammel rekord

I de lækkede dokumenter ses det, at Lionel Messis fireårige kontrakt, som han satte sin underskrift på tilbage i 2017, havde en værdi på hele 555 millioner euro, hvilket er svarende til omtrent 4,1 milliarder danske kroner for spilleren i løbet af aftalen. Det er denne aftale, der udløber til sommer, hvor han derfor vil kunne søge til en ny klub.

Ifølge mediet El Periodico de Catalunya betyder dette, at Lionel Messi i løbet af de seneste fire år vil have betalt 370 millioner euro til de spanske skattemyndigheder. Det betyder, at han i danske kroner har indbetalt intet mindre end 2,7 milliarder danske kroner til den spanske statskasse i løbet af de seneste fire år.

Dette inkluderer både skatten af hans normale løn, som er svarende til 275 millioner euro (2 milliarder danske kroner) samt diverse andre skatter. Fra sin faste indkomst, der lyder på 138 millioner euro (cirka en milliarder kroner) om året, betaler han omtrent 70 millioner euro (cirka 520 millioner kroner) i skat.

LÆS OGSÅ: Medie: Manchester City har gjort plads til Lionel Messi i lønbudgettet

Dette er faktisk med til at gøre Lionel Messi til en af de førende bidragsydere til den offentlige kasse i Spanien, ifølge mediet Marca.