Vil du gerne gøre VM i fodbold 2022 til noget helt specielt? Ligegyldigt hvordan det kommer til at gå for Danmark, vil denne slutrunde være anderledes, end vi er vant til. Der bliver ingen grillfester og lange sommeraftener med øl og varme.

Her får du tips til, hvordan du kan arrangere en sjov VM-aften, selvom slutrundt bliver afholdt i november og december. Husk, at du også kan få en VM bonus i forbindelse med VM i fodbold.

Skærm og lyd

Der er ikke noget ved at se fodbold på en lille bitte skærm med dårlig opløsning. Derfor bør du først og fremmest sørge for at have en god skærm sat op, så ingen af jer misser nogle detaljer. Det giver en meget bedre oplevelse, så man kan identificere spillerne på banen og se hele kampen i høj opløsning. Jo flere personer I er, og jo længere I sidder fra skærmen, jo større bør den være.

Mad og drikke

Når du har styr på det tekniske setup, kan du begynde at tænke over, hvad du vil servere. Normalvis rimer fodboldslutrunde på grillpølser og fadøl, men hvad sker der, når slutrunden afholdes tættere på jul end på sommerferien?

Du kan gå all-in enten den ene eller den anden vej. Enten går du 100% efter sommerstemning, ellers laver du en julemenu med en vis ironisk distance. Du må beslutte dig – skal det være flæskesteg og brun sovs eller grillpølser med kartoffelsalat?

Sørg også for et udvalg af drikkevarer, der passer til menuen. Og det er jo en fodboldslutrunde, så der skal naturligvis være kolde øl på køl til de voksne, der har lyst til det.

Snacks

Danmarks kampe skal spilles på flere skæve tidspunkter, og vi kan ikke se frem til de traditionelle kampe, der ofte bliver spillet efter aftensmaden.
 Hvis du skal arrangere en VM-dag, hvor Danmark spiller om eftermiddagen, bør du tænke over, om du kan servere nogle lækre snacks, så dine gæster ikke bliver sultne i løbet af kampen. Sultne gæster og en halvsløj kamp fra danskerne er opskriften på dårlig stemning – det bør du undgå ved at servere en blanding af mættende og lette snacks.

Pynt, stemning og alt det andet

Når du har styr på tv, mad og drikke, bør du kigge på nogle af de ekstra-ting, der skal til for at skabe en god stemning. Sørg for, at gæsterne kommer i deres landsholdstrøjer, og at du har pyntet op med flag – så er du godt på vej mod en sjov aften.

Du kan også købe et konfettirør, hvis du vil have ekstra god stemning, hvis Danmark scorer.