I en aften, der vil blive husket længe på Anfield, leverede Liverpool en fodboldlektion, der resulterede i en overvældende 6-1 sejr over Sparta Prag i Europa Leagues returkamp, hvilket sikrede dem en samlet sejr på 11-2 og en plads i kvartfinalen.

Kampen var en sand målfest, hvor flere spillere kom på scoringslisten, og Jürgen Klopps mandskab viste sig fra sin bedste side.

Liverpool åbnede kampen med et brag og scorede fire mål i de første 13 minutter. Målene blev sat ind af Darwin Núñez, Bobby Clark, Mohamed Salah og Cody Gakpo.

Efter Gakpos mål samlede Sparta Prags spillere sig i en klynge for at genfinde fodfæstet. Resten af første halvleg så et mere respektabelt Sparta Prag hold, der, på trods af Liverpools dominans i boldbesiddelse, formåede at lukke lidt ned for spillet og endda score et trøstmål ved Birmancevic i det 41. minut.

Denne genoprettede form varede dog ikke ved, da Liverpool tilføjede yderligere to mål i anden halvleg.

Mohamed Salahs mål i det niende minut var ikke kun et bevis på hans målfarlighed, men også et historisk øjeblik, da han blev den første Liverpool-spiller nogensinde til at score 20 eller flere mål i alle turneringer i syv på hinanden følgende sæsoner for klubben.

En bedrift, der overgår klublegender som Ian Rush, Roger Hunt og Gordon Hodgson.