Fodboldstøvlerne, som Lionel Messi spillede i, da han scorede sit 644. mål for FC Barcelona, er blevet sat på auktion, skriver Marca, der også fortæller, at pengene fra salget går til velgørenhed.

LÆS OGSÅ: Skidt nyt for Barca: To PL-klubber melder sig ind i kampen om Eric García

Oprindeligt havde Messi doneret fodboldstøvlerne til Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), men de har efterfølgende besluttet at sælge dem på en auktion. Pengene fra salget vil blive doneret til ‘Arts and Health Project of the Vall Hebron University Hospital’ i Barcelona.

“At opnå rekorden på 644 mål for den samme klub gjorde mig meget glad,” sagde Messi om auktionen. “Men det vigtigste er at kunne give noget tilbage til alle børnene, der kæmper for deres helbred.”

“Vi håber, at denne auktioner formår virkelig at skabe opmærksomhed omkring dette fantastiske initiativ, og jeg vil gerne takke alle for at støtte en sag, der er så vigtig for mig.”

Det var i en kamp mod Real Valladolid, at Lionel Messi scorede sit 644. mål for Barca. Det gjorde han i det 65. minut i kampen, der blev spillet den 22. december sidste år. Med scoringen overgik hans Pelés rekord på 643 mål, hvilket han scorede for Santos.

Fodboldstøvlerne var et par Adidas Nemeziz Messi 19.1-støvler, som er blevet signeret af Messi og har den originale tilpasning, skønt den er faldet lidt af, med ‘Antonela Roccuzzo’ (Messis kone, red.) og fødselsdatoerne for ‘Thiago, Mateo og Ciro’ (Messis sønner, red.).

LÆS OGSÅ: Kontroversielt træk: Messi skaffer 50.000 vacciner fra Kina

Der vil også medfølge et ægthedscertifikat og forventes at indbringe mellem cirka 450.000 kr. og 600.000 kr.