Simon Kjær bliver hylder fra nær og fjern i kølvandet på Christian Eriksens livstruende kollaps, og blandt dem, der har taget rosende vendinger i brug om Kjær, er Kasper Hjulmand og Peter Møller.

LÆS OGSÅ: Eriksen sætter holdet først: “I har det nok værre, end jeg har det”

Det kommer i forbindelse med Christian Eriksen, som under EM-kampen mod Finland faldt om med et hjertestop og efterfølgende blev genoplivet, hvor Danmarks drenge viste et sammenhold uden lige.

Simon Kjær viste en side af sig selv, som i den grad understreger, hvorfor han er anfører. Her var han lynhurtig til at slå ring om Eriksen, mens lægestaben arbejdede, og efterfølgende lovprises han for hans ageren.

Han var nemlig én af dem, der hurtigt skærmede af, ligesom han også var manden, der hurtigt var ude at trøste Christian Eriksens kæreste.

Landstræner Kasper Hjulmand lægger da heller ikke skjul på sine høje tanker om Kjær.

“Jeg synes, det gælder rigtig, rigtig mange, men at se Simon være næstlængst væk fra Christian og sprinte op og være nummer to henne hos ham, stille sig og følge med og være opmærksom på Sabrina, som Kasper også var.”

“Simon havde overskud til at gå sammen med de andre, kommunikere og være en leder. Han taler nede i omklædningsrummet… ja, hvad kan man sige? Vi er et hold fyldt med fantastisk mennesker og fantastiske ledere, og der var rigtig, rigtig mange, der agerede rigtigt, men vi gjorde det sammen.”

LÆS OGSÅ: Lukaku om Eriksen: “Jeg græd meget”

“Simon var bare et stort forbillede, som han altid er,” siger Kasper Hjulmand.