Arsenal må undvære Henrikh Mkhitaryan i Europa League-finalen, da han frygter for sin sikkerhed. Hans holdkamerat Sokratis Papastathopoulos mener, at holdet skal vinde trofæet for armeneren. 

Der har længe været politisk konflikt mellem de to nabolande Armenien og Azerbaijan. Derfor har  armenske Henrikh Mkhitaryan meldt ud, at han ikke rejser med Arsenal til Azerbaijans hovedstad Baku for at spille Europa League-finalen mod Chelsea. Den kontroversielle beslutning er blevet mødt af skuffelse fra de azerbaijanske værter. 

Arsenals græske forsvarsspiller Sokratis Papastathopoulos kalder det et stort tab, at holdet skal undvære Mkhitaryan, der har været en bærende spiller i holdets vej til finalen. Men nu skal trofæet vindes til ære for armeneren, siger han. 

”Det er et stort tab for os. Vi er meget kede af det, og nu må vi vinde for ham. Vi må tage dertil og spille vores spil. Vi må tro på, at vi kan gøre det og tænke, at hvis vi giver os 100 procent og har en god dag og held – da alt kan ske i en finale – så kan vi gøre det,” siger han til Sky Sports. 

Men det bliver en svær kamp, konstaterer grækeren, men han understreger, at Arsenal skal fokusere på deres eget spil i stedet for at tænke for meget på, hvordan Chelsea kan blive en trussel. 

”De har gode spillere og en dygtig manager. Vi respekterer dem, men vi har en plan for vores spil. Vi skal skabe chancer, være fokuserede og forsvare os godt. At få det hele til at spille sammen og vinde kampen til sidst bliver svært – det er svært for os, men det bliver også svært for Chelsea,” siger den 30-årige Arsenal-spiller.

Europa League-finalen mellem Chelsea og Arsenal bliver spillet på onsdag klokken 21. Kampen bliver sendt på Kanal 6.