Sir Alex Ferguson var ikke i tvivl om, at det hold, som norske Ole Gunnar Solskjær havde sat til sin første kamp i spidsen for Manchester United nok skulle vinde. Det har Solskjær selv forklaret i bogen ‘The First 100 Days: Lessons in Leadership from the Football Bosses’.

LÆS OGSÅ: Southgate erkender: Derfor er Lingard udtaget

Det var december, da den norske manager blev hevet ind for at afløse den fyrede José Mourinho. Solskjær forklarer i bogen, at han klart og tydeligt husker, hvordan dagen før hans trænerdebut foregik.

“Jeg mødte ind, og vi snakkede om forventninger; få spillerne og fans til at smile, spil offensiv fodbold og giv ungdommen en chance. Jeg kan huske, at jeg senere den dag gik rundt og kunne høre folk sige: “Endelig, vi snakker om at være Manchester United igen”. Senere samme aften var der firmasammenkomst, og jeg tog med, holdt en tale og dansede lidt,” lyder det fra Solskjær i ‘The First 100 Days: Lessons in Leadership from the Football Bosses’.

“Så fik jeg en sms fra Sir Alex, hvori han skrev: ‘Sæt dit hold og få en god nats søvn’. Jeg sendte ham spillerne, jeg havde tænkt mig at starte med, og jeg fik bare en kort besked tilbage: ‘De skal nok klare arbejdet’,” fortæller Ole Gunnar Solskjær også i bogen.

LÆS OGSÅ: United kunne have købt Haaland for 26 mio. kr.: Derfor skete det ikke

Ferguson fik ret. Ole Gunnar Solskjær vandt derfor sin første kamp i spidsen for Manchester United, hvor de spillede mod Cardiff. Dernæst fulgte en imponerende stime, hvilket førte til, at han efter 14 sejre i 19 kampe blev ansat som fast manager.